Квартал Капана има своите проблеми, с които работещите там се опитват да се справят, да преодолеят и да преборят. Едно е сигурно - занаятчиите не се отказват от призванието си, нито от мечтите си. Точно затова, напук на всичко все нови работилници отварят врати в квартала на творческите индустрии. Поредната такава е магазин за ръчно изработени обувки на ул. "Кожухарска", точно срещу галерия Point Black. Екипът е познат на съседите с ателие до Инкубатор. Сега те се разрастват! Христо Войводов, Нина Драмова и чиракът им, 19 годишния Денис, изработват впечатляващо сложни и иновативни откъм дизайн обувки. Материалите, които използват са тъкан текстил и кожа. Тъканият текстил сам по себе си е предизвикателство, отнема много време и труд, но най-важното е, че прави всеки модел уникален и индивидуален. Христо и Нина не използват машини, тъкат всяка обувка отделно. Ходилата също се правят от тях. Те са от най-добри материали, здрави и изработени в България, без чужда намеса.

Както мъжките, така и женските модели са интересни. Мъжките наблягат на бежово-кафявата гама. На някои от тях присъстват изображения, които не сме свикнали да виждаме по веригите магазини. Женските дизайни, от друга страна, са цветни, преобладава типа сабо. Подметките имитират дърво. Повечето модели са доста високи, но Нина обяснява, че въпреки това, са много удобни и не убиват на краката. Обувки се правят и по поръчка. Майсторите ще предложат модел, а клиентът ще може да си избере десенът.

Ателието е на два етажа - малко, но напълно достатъчно, за да сътворяват магията си в него. Решихме да отворим втори магазин, защото в другия вече липсва място, а и искаме да центрираме този само в производството на обувки, споделиха развълнуваните майстори.