Младежки хълм или Хълм на нимфите дриади, или Чигдем тепе ( Хълм на минзухарите), или Джун тепе (Шафранов хълм), или Звънчев хълм та чак до използваното днес Джендем тепе. Адският хълм! Хълмът, който събира в себе си опустошителната сила на огъня, на историята, на младостта. Днес го наричан Младежкия хълм, кръстено е така през 1950г., заради младежките бригади, които изграждат панорамния път до върха. От всички тепета в Пловдив, Джендема е най-високото със своите 283 метра, а легендите за връзката между природната забележителност и гръцката митология са повече от впечатляващи. Вярвало се е, че на върху му е имало голям храм на бог Аполон. Смята се е, че там се е издигала и негова статуя. Сега, самото тепе е достатъчен исполин, стърчащ над Пловдив, превърнал се в една от основните дестинации както за кореняци, така и за чужденци. Изобилието му от растителен и животински свят е богато, паметници и статуи привличат окото, а широката площадка на върха се е превърнала в сборен пункт за много младежи или романтични сърца, които искат да погледат града от високо или да се насладят на звездите и светлините на града. Там, точно на върха се чувстваш като на края на света. Отдалечен и пречистен от всичко. Можеш да усетиш влиянието на природата и мощта на земята – вечната и недосегаемата.

Дори за малчуганите има забавление. През Младежкия хълм минава единствената детска железница, която обикаля цялото тепе, разкривайки на децата даденостите му. Това е един достъпен и интересен начин да завладеем въображението им.

Откритите пространства на тепето често го правят избор за място за концерти, спортни и културни мероприятия, а зеленината държи прохлада дори и през горещите летни дни.

Адският хълм е една от онези природни забележителности, които вдъхват респект и уважение. Дори земната кора да се разцепи и пламъците на Ада да го залеят, той пак ще пребъде по-велик от всякога. Ще събере духовете, нимфите и демоните в неспирен пир на мистичността.