Кулинарията не е просто приготвяне на храна. Съчетанието на правилните продукти и аромати, презентирани по подобаващ начин, е форма на изкуство. А когато това стане с щипка фантазия, чаена лъжичка новаторство и доза емоция, се превръща във вълшебство. Вълшебство, което създават виртуози с чувствителни небца и изтънчени сетива. Една от големите магии в този необятен свят на вкуса и аромата е барбекюто. Е, Lost  in  Plovdiv  има любимо BBQ  кътче, което препоръчва горещо- семейният ресторант Porky ’s .

Кога за последно сте видели и опитали цяло печено прасенце? А някога вкусвали ли сте свински пръжки на тиганче или пък запечена сланинка? Ако не сте, не губете ценно време и тръгвайте към  Porky ’s  BBQ . Семейният ресторант, от който се носи апетитен аромат и то в приятна обстановка, ще ви зарадва с какво ли не. Черешката в менюто е цялото печено прасенце с балонче. Златистата коричка е толкова примамлива, че  ще забравите дори за приборите. Типично по български, прасенцето се сервира цяло на масата , като се приготвя на място, почти пред очите ви.

Ако все пак смятате, че това е твърде голяма хапка за вашата уста, то поркетата няма как да не ви изкуши. Това е обезкостено свинско месо, навито на руло и подправено с билки, които придават страхотно усещане за свежест на ястието. Porky’s BBQ  е едно от малкото места в града, които предлагат телешки бузи и  традиционните агнешки момички  с масло, чесън и пресен лук. Тези две тайни на майсторите готвачи не просто заслужават вниманието ви- задължително е да ги опитате. Те са приготвени по специална рецепта от Шеф Боруков, която е неговата малка тайна и ще я разкрие само в сервираната пред вас чиния. Ако пък го попитате как е постигнал този вкус, ще ви отговори, че гастрономията е магия, а не просто рецепта. Не пропускайте и невероятната Брезовска тава- кисело зеле и ориз, в ароматно съчетание с кокошка и свински гърди, приготвени на пещ пред очите ви. Друг шедьовър в менюто е жареното пъдпъдъче. Lost  in  Plovdiv  препоръчва още телешкото езиче в масло и чесън, класическите в България свински пръжки на тиганче с лук за студените зимни дни, бабиния боб на фурна и, разбира се, разкошните зелеви сърмички… Ммм! Спираме до тук, че огладняхме от това описание!

Менюто на Porky ’s  BBQ  е богато и изпъстрено с разнообразни предложения, разбира се, с акцент върху самото барбекю и местните гозби. За да бъде доволен всеки клиент, в кухнята пристигат само свежи плодове и зеленчуци, пресни меса и риба, а каймата се прави в самата кухня. Да, правилно прочетохте. За да се приготвят култовите за мястото кюфтенца в причудливи форми, се поръчват пресни меса, които се мелят  в  Porky’s BBQ  , за да бъдат сигурни барбекюристите, че ще ви приготвят това, което заслужавате, а именно – само най-доброто.

Задушевната обстановка в семейния ресторант ще ви зарадва с още нещо – барбекюто се намира точно в ляво от бара и сами можете да видите как се приготвя месото. Ако не вярвате – убедете се сами.

Към всичко изброено до тук, можем да допълним само питателното обедно меню, което готвачите приготвят за своите клиенти малко преди да бъде сервирано. Свежи салати, традиционни български разядки, апетитни месни ястия и вълнуващи десерти – те ви очакват в Porky ’s  BBQ . Намерете ги!