Припомнете си какъв комфорт и блажено спокойствие изпитвате след дълъг работен ден, когато се приберете вкъщи и прекрачите прага на входната врата. Усещането, когато изкачите стълбите на Апартамента, както го наричат пловдивчани, е почти същото. Вътре ще ви посрещнат с широка усмивка и ще ви попитат „Как сте?“, сякаш сте стари познайници. Това е от онези места, в които няма как да се чувствате некомфортно. Без значение дали сте се настанили удобно сами и четете книга или сте в компания на близки хора, атмосферата ще ви впечатли.

Апартамент е от онези чувствени места, в които е почти задължително да прекарате поне един дъждовен следобед и да се взирате в Цар-Симеоновата градина, която се вижда през прозорците на заведението. Вътре често ухае на канела, а ако го посетите през зимата, обонянието ви ще бъде погалено от греяно вино със същия аромат.

Дори да не сте почитатели на алкохола, то със сигурност там можете да откриете едни от най-меките и ароматни чайове. Чай от какао, бял чай или такъв с аромат на жасмин… а защо не и нещо по-силно като черен чай или пък планински мурсалски чай, който се запарва директно от стръкчетата.

Без значение какви питиета предпочитате, в „Апартамент 101“ можете да прекарате дори няколко часа, без да разберете как е отлетяло времето. Ту ще разгледате красивите графики и фотографии, окачени по стените, ту ще разлистите някои от книгите, удобно подредени до бара… Поемете си глътка свеж въздух и си припомнете домашния уют. Хубаво е.