Пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата

Можете ли да си представите лятото без любимия десерт – сладоледът? С годините приготвянето на това изкушение се е превърнало в изкуство и за щастие можем да се похвалим, че вече немалко са местата в града под тепетата, където са го усвоили до съвършенство. Ако планирате посещението си в Пловдив през лятото със сигурност ще искате се разхладите с вкусния десерт. Затова пловдивският гид lostinplovdiv.com ви предлага местата с най-добрия сладолед под тепетата.

Сладкарница Dolce Mela

Сладкарница Долче Мела се ражда преди повече от пет години, когато в търсене на очарователно местенце, което да ухае ароматно и вкусно, място в което да долепиш глава до витрината и да не знаеш какво да избереш, собствениците решават, че именно те са хората, които да го създадат. Долче Мела е нещо повече от уютно място, където да се потопиш в духа на Италия и Франция, заедно с техните най-добри рецепти. Това си личи от изисканата визия на сладкарницата, но по-важен е вкусът, който е винаги еднакво добър. Той се получава чрез ежедневно търсене на нови вкусове и рецепти от цяла Европа, както и след задълбочено обучение на персонала. Богатата селекция на Долче Мела включва истински италиански занаятчийски сладолед по старата рецепта на Майстор Джузепе от Сицилия, направен с мляко, млечна сметана и масло. За да получат това съвършено качество, сладкарите използват само натурални вкусове от пресни плодове и шоколад.

Адрес: ул. Преслав 34

MIXBOX

По един иновативен начин MIXBOX обединява здравословното и натурално хранене, и в същото време ни връща назад в детството, припомняйки ни за вкусният сладолед от близкото минало. Продуктите на MIXBOX са подходящи за всяко време на годината и ще задоволят желанията, както на хора търсещи здравословното хранене, така и на тези, желаещи да се насладят на сладоледеният десерт като лакомство.


MIXBOX предлага богата гама от топинги, плодове, ядки, бисквити и други добавки и дава на посетителите невероятната възможност да създадат собствена идеална рецепта за своя десерт. Ако търсите приятелска среда, където да развихрите въображението си и да се насладите на десерт, миксиран от вас, барът с топинги на MIXBOX ще ви изуми с това колко различен може да бъде сладоледът ви всеки път.

Адрес: Мол Пловдив, ул. Перущица 8

Сладоледена къща AFREDDO

Сладоледена къща Афредо е едно от любимите места за сладолед както на пловдивчани, така и на гостите на града. Намиращ се на Главната улица, Афредо привлича посетители с изключително богатото си разнообразие от сладоледи и сладоледени десерти, поднесени в приятна приятелска обстановка. Афредо предлага богата селекция от неповторими джелато сладоледи, сладоледени торти и други сладки изкушения, а вкусовете са толкова разнообразни, че ще се иска да опитате от всичко! Щом направите своя избор обаче ще разберете защо това място е винаги пълно.

Адрес: ул. „Гладстон“ 2

Долче Фелини

Долче Фелини предлага на своите клиенти не просто сладолед, а истински „занаятчийски“, ръчно направен сладолед, по автентични италиански рецепти. Долче Фелини е пътуване във времето, което ни пренася в един очарователен свят, в който можем да се поглезим всеки ден с нещо ново, неопитвано досега. Високото качество на сладоледа се дължи на факта, че там се използват само пресни сезонни плодове, чисто пълномаслено мляко и най-добрата френска сметана. Те се комбинират с най-добрите лешниците от Пиемонт, шам-фъстък от Сицилия, шоколад от Южна Америка и Африка, най-чистите зърна ванилия от Мадагаскар и Полинезия, прясно сирене, внесено от Европа, както и най-добрата селекция от ликьори и сиропи и резултатът е изключителен артезиански сладолед. Вкусният десерт се приготвя на място пред клиента, а богатият асортимент ще задоволи всички вкусове и капризи.

Адрес: ул. Ген. Гурко 15
ул. „Полковник Бонев“ 6
Мол Пловдив, улица “Перущица” 8

Сладоледена къща Стената

Славата на невероятните сладоледени мелби на Стената се носи и извън границите на града. И неслучайно – в това  малко и уютно заведение всичко се приготвя от натурални продукти с много старание и обич. Заведението разполага с двор с прекрасна гледка към Бунарджика, а комбинацията от приятна обстановка, бързо и вежливо обслужване и неподправен вкус гарантира за доброто преживяване.

Адрес: ул. „Никола Петков“ 7